Βούλωσε η τουαλέτα και δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία στο σπίτι; Μην ανησυχείτε! Παρακάτω βρίσκονται 7 tips για ξεβούλωμα της τουαλέτας. Ακόμη να έχετε εγκαταστήσει τουαλέτα με προηγμένα υδραυλικά μπορεί να αντιμμετωπίσετε απόφραξη τουαλέτας. Μην αρχίσετε να πανικοβάλλεστε, σε περίπτωση που αυτές οι συμβουλές δεν σας βοηθήσουν καλέστε τις Αποφράξεις Νέα Σμύρνη για άμεσα αποτελέσματα. Αναλαμβάνουμε υδραυλικές και άλλες υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Ενώ ένα έμβολο είναι εξαιρετικά βολικό και ο γρηγορότερος τρόπος για να αποφράξετε μόνοι σας την τουαλέτα, ορισμένα τεχνάσματα στο σπίτι μπορούν επίσης να βοηθήσουν πολύ. Οι περισσότερες τουαλέτες μπορούν να ξεβουλώσουν εύκολα με κάποιες εναλλακτικές λύσεις διαθέσιμες σε κάθε σπίτι! Οι τουαλέτες μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να ξεβουλώσουν χωρίς επέμβαση. Αλλά αν χρειάζεστε μια αποτελεσματική και γρήγορη λύση, ακολουθούν μερικά tips για να μάθετε πώς να ξεβουλώνετε την τουαλέτα.

1. Περιμένετε και παρακολουθήστε

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιμένετε. Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί παρά υπομονή (και ίσως ένα δεύτερο μπάνιο). Το νερό στην τουαλέτα σας ασκεί πίεση στο βούλωμα της αποχέτευσης, καθώς προσπαθεί να φύγει. Με την πάροδο του χρόνου, η πίεση θα μπορούσε να διαλύσει την απόφραξη. Ωστόσο, να είστε έτοιμοι να περιμένετε λίγες ώρες. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να σταματήσετε τη ροή του νερού εάν επιχειρήσετε να ξεπλύνετε την τουαλέτα την επόμενη μέρα και είναι ακόμη στην ίδια κατάσταση.

2. Καθαριστικά για απόφραξη

Η χρήση χημικών αποφρακτικών καθαριστικών δεν είναι ακριβώς η πιο συνιστώμενη μέθοδος. Οι χημικές ουσίες μπορεί να είναι επικίνδυνες. Μπορεί να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα ή να βλάψουν τα υδραυλικά σας. Δεν είναι επίσης φιλικά προς το περιβάλλον. Αλλά αν είστε σε κατάσταση ανάγκης και είναι η μόνη λύση που έχετε, θα μπορούσε να βοηθήσει. Τα καυστικά καθαριστικά απόφραξης μετατρέπουν το φραγμένο περιεχόμενο σε μορφή σαπουνιού έτσι ώστε να διαλύεται με το νερό. Τα όξινα καθαριστικά απόφραξης είναι, επίσης, εξαιρετικά ισχυρά και απομακρύνουν τις μάζεες που είναι γεμάτες με μαλλιά, φαγητό, χαρτί υγείας, λίπη και υπολείμματα σαπουνιού.

Επίσης, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα χλωρίνης και σαπουνιού σε σκόνη. Χρησιμοποιήστε δύο φλιτζάνια χλωρίνης σε ένα φλιτζάνι απορρυπαντικό και περιμένετε περίπου 30 λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε.

3. Ρίξτε ζεστό νερό

Για αυτήν τη μέθοδο, το μόνο που χρειάζεστε είναι ζεστό νερό και ένας μεγάλος κάδος. Λάβετε υπόψη ότι ενώ το νερό πρέπει να είναι ζεστό, δεν πρέπει να έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Άν ρίξετε βραστό νερό στη λεκάνη της τουαλέτας σας μπορεί να προκαλέσει ρωγμή, κάτι που θα σας προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Γεμίστε την τουαλέτα με ζεστό νερό. Η θερμότητα, σε συνδυασμό με την κίνηση του νερού, θα βοηθήσει στη διάσπαση και την απομάκρυνση του φράγματος.

4. Χρησιμοπιήστε σαπούνι για τα πιάτα

Εάν απλώς το παλιό ζεστό νερό δε βοηθά, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό με την προσθήκη σαπουνιού πιάτου. Το σαπούνι πιάτων είναι φτιαγμένο για να διαλύσει τη βρωμιά και τα λίπη. Βάλτε περίπου ένα φλιτζάνι σαπούνι πιάτων απευθείας στη λεκάνη της τουαλέτας. Προσθέστε το ζεστό νερό και αφήστε το μείγμα να καθίσει για λίγο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσει. Ανάλογα με το βούλωμ, ωστόσο, ίσως χρειαστεί να το αφήσετε να δράσει όλο το βράδυ. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποίησετε ή σας τελείωσε το υγρό πιάτων, το σαμπουάν μπορεί να είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο.

5. Μαγειρική σόδα και ξύδι

Η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό μείγμα που κάνει πολύ περισσότερα πέρα από ξεβουλώματα, καθώς αποτελεί και ένα πολύ καλό καθαριστικο. Αυτό το μείγμα κάνει ένα απίστευτο καθαριστικό για πολλούς διαφορετικούς τύπους επιφανειών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη του βουλώματος της λεκάνης της τουαλέτας.

Πρώτα, ρίχνουμε περίπου ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα απευθείας στη λεκάνη της τουαλέτας. Απλώστε το έτσι ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια και αφήστε το να βυθιστεί. Στη συνέχεια, προσθέστε περίπου δύο φλιτζάνια ξύδι. Ρίξτε το ξύδι αργά και σε κυκλική κίνηση έτσι ώστε να διασκορπίζεται πιο ομοιόμορφα στη λεκάνη.

Καθώς το ξύδι αρχίζει να αναμιγνύεται με τη μαγειρική σόδα , θα αρχίσει να αφρίζει και στη συνέχεια θα αρχίσει να διαλύει το φράξιμο. Αφήστε το μείγμα να παραμείνει για περίπου μία ώρα πριν προσπαθήσετε να ξεπλύνετε. Εάν η πρώτη προσπάθεια δεν λειτουργεί, χρησιμοποιήστε τις ίδιες ποσότητες μαγειρικής σόδας και ξιδιού, αλλά αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

6. Μια συρμάτινη κρεμάστρα ρούχων

Εάν διαθέτετε συρμάτινη κρεμάστρα στο ντουλάπι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο εργαλείο για ξεβούλωμα τουαλέτας. Ξεδιπλώστε την κρεμάστρα και ισιώστε την. Εάν έχει τραχύ άκρο, τυλίξτε και δέστε ένα πανί γύρω από το τέλος που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε την τουαλέτα. Αυτό θα εμποδίσει το σύρμα να γρατσουνίσει την επιφάνεια και το υλικό της λεκάνης. Κολλήστε το τυλιγμένο άκρο κάτω στον σωλήνα της τουαλέτας και σπρώξτε για να τον ξεβουλώσετε. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις σας, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε τόσο ώστε να καταλήξετε να προκαλέσετε ζημιά.

7. Μια βούρτσα τουαλέτας

Τέλος, εάν δεν έχετε κρεμάστρες ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε, θα μπορούσατε να θυσιάσετε τη βούρτσα τουαλέτας σας. Βάλτε το πιγκάλ στο σωλήνα της λεκάνης και μετακινήστε το εμπρός και πίσω έντονα. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη. Δεν θέλετε να προκαλέσετε ζημιά στην τουαλέτα σας. Ίσως θελήσετε να αλλάξετε ρούχαπροτού δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο και βεβαιωθείτε ότι έχετε φορέσει κάποια λαστιχένια γάντια και μερικά γυαλιά. Μόλις τελειώσετε, πετάξτε τη βούρτσα τουαλέτας και επενδύστε σε καινούργια.

Η απόφραξη της τουαλέτας χωρίς εργαλεία μερικές φορές μπορεί να γίνει αρκετά δυσάρεστη και δύσκολη. Οι περισσότερες από τις παραπάνω εναλλακτικές είναι διαθέσιμες σε όλα τα νοικοκυριά και είναι πολύ φθηνές. Εάν όλες αυτές οι εναλλακτικές λύσεις φαίνεται να αποτυγχάνουν, η μόνη επιλογή είναι να συμβουλευτείτε έναν υδραυλικό της εταιρείας μας για άμεση λύση στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Είτε χρησιμοποιείτε σαπούνι πιάτων, ξύδι ή χλωρίνη για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας, τα παραπάνω tips είναι πολύ εύκολα και αποτελεσματικά. Ωστόσο, μερικά είναι καλύτερα για τουαλέτες με εκτεταμένη απόφραξη ενώ άλλες μπορεί να λειτουργούν μόνο σε ελαφρά περιστατικά. Το καλύτερο είναι ότι όλα τα υλικά που απαιτούνται στα 7 tips για ξεβούλωμα της τουαλέτας είναι άμεσα διαθέσιμα και προσιτά σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να καλέσετε έναν υδραυλικό από τις Αποφράξεις Νέα Σμύρνη.